Overtollig vet verwijderen – Cryolipolyse
Overtollig vet verwijderen – Cryolipolyse

Overtollig vet verwijderen met Cryolipolyse

Hoe werkt vet verwijderen via Cryolipolyse?

De Cryolipolyse behandeling koelt vetcellen af tussen 0°C en -10°C op selectieve plaatsen als de buik, benen, billen en taille. Hierdoor worden vetcellen vernietigd en zal de vetlaag geleidelijk verminderen, zonder het omliggende weefsel aan te tasten of te beschadigen. De vernietigde vetcellen worden door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd zoals het vet uit onze voeding: via urine, de lever en het lymfestelsel. Daarom is het belangrijk om gedurende vier weken na de behandeling voldoende water te drinken en dagelijks minimaal 25 minuten te bewegen.

U kan na de behandeling uw dagelijkse activiteiten meteen hervatten. Het is aangeraden om minimaal acht weken tussen twee behandelingen van dezelfde zone te laten.

Is vet verwijderen via Cryolipolyse definitief?

Gemiddeld 18 dagen na de behandeling wordt het blijvende resultaat zichtbaar. Dit betekent echter niet dat er geen nieuwe vetcellen kunnen ontstaan. Het is dus van belang om na een behandeling steeds gezond te blijven eten, veel water te drinken en voldoende te bewegen. 

Er zijn enkele uitzonderingen en voorwaarden verbonden aan Cryolipolyse die tijdens het intake- gesprek uitgebreid aan bod komen. Zo kunnen we nagaan of u geen medische achtergrond hebt waardoor het verstandiger is om geen behandeling te ondergaan. De behandeling is niet geschikt voor personen met een BMI hoger dan 30.